De Lemahof

Welkom bij de Lemahof in Berghem!

Eigenaar van “de LEMAHOF” is Leon Manders

Voor agenda en actuele info klik op Nieuws

Klik hier voor MONDIORING-0ss

De Lemahof is een kennel ontstaan uit het hobbymatig africhten van politiehonden. In 1986 heb ik mijn eerste hond gekocht, het was een Tervuerenseherder. 

SAM 1097

Hierdoor ben ik toen eens een kijkje gaan nemen bij politiehonden vereniging D.O.S. in Reek.
Na een paar keer vonden ze mij wel geschikt om het bijtpak eens aan te doen wat je natuurlijk overal kunt. Toch beviel me dat wel en heb het nu nog regelmatig aan. De opleiding voor pakwerk heb ik destijds van de Hr. Lourensen gehad en heb ook veel geleerd met betrekking tot het africhten van honden. Ik ben dan ook van mening dat je als pakwerker veel leert en ziet van een ander hierdoor leer je de honden goed kennen. Zo heb ik met mijn tervuerense herder geen certificaat gehaald want deze deed alles behalve bijten. De appel oefeningen kende deze wel die leerde ik hem als het pakwerk nog niet begon.Hierna kocht ik in 1988 een xMechelse herder Bronco. Deze was nog geen 2,5 jaar en ging na 1 wedstrijd in Mei 1990 naar de keuring politiehond 1 waar we 432 punten behaalden en dus maar 3 punten verspeelde. Hebben hierna in hetzelfde jaar nog 7 wedstrijden gedaan en ben daarna het programma politiehond 2 gaan oefenen. Omdat er toen wat leden bij P.H.V. DOS vertrokken ben ik ook naar een andere club gegaan en wel in Herpen. Heb in Mei 1991 het certificaat politiehond 2 gehaald met 474 punten hier verspeelde we 1 punt op de stok. Hierna dacht ik aan een Duitse herder en heb er in Duitsland bij vakantie vrienden een gekocht en wel een teef Cimba von der Domane. Daarna ben ik met een eigen onderneming gestart en wel TRACO. Dit is een machine fabriek welke paarden trainingsmolens en zelfs ook honden trainingsmolens en diversen andere machines en attracties. Ben daar heel druk mee geweest over de helle wereld en nog steeds. Door mijn onderneming en 2 zoons had ik in 1998 geen tijd meer voor de hondensport. Heb nog wel 3 nestjes Duitse herders gefokt en een reu erbij gekocht maar ook geen tijd hiervoor. Toen mijn zoons wat ouder werden en ik weer meer tijd kreeg of eigenlijk nam ben ik weer in 2003 zeer fanatiek begonnen met de honden heb toen de kennels leeg geruimd en heb wat Duitse herders gekocht. Zoals iedereen weet heb je niet snel een Duitse herder die geschikt is voor de politiehondensport en ook nog goede heupen heeft. Dus na een paar jaar hrb ik in 2006 een stamboom mechelse herder gekocht en zijn daarmee gaan fokken zodat we nu verschilende Stamboom mechelse herders hebben, allen met A heupen en goede ellebogen. Met deze mechelse herders hebben we in 2011 en 2018 aan het nederlands kampioenschap politiehonden mee mogen doen, wat toch het hoogste is wat je bij de KNPV kunt bereiken. Mijn zoons Stan en Roy zijn inmiddels ook met de hondensport begonnen en zeer fanatiek. We trainen nu ook het Mondioring programme. Kijk gerust even verder op de site welke honden we nu hebben. We willen zo nu en dan wel een nestje fokken.

 

Onze honden geven we ROYAL CANIN 

Je kunt altijd informeren of na een afspraak te maken langs komen, de koffie staat altijd klaar. 

Mocht er, met enig redelijkheid, bezwaar bestaan ten aanzien van in deze website opgenomen afbeeldingen en/of teksten, dan kunt u hierover met ons in contact treden.